2021 İçin En İyi Sohbet Uygulamaları


Sohbet Mobil Yeni Surum

Mobil cihazlar için en iyi sohbet uygulamaları, metin göndermenize, fotoğraf paylaşmanıza ve hatta görüntülü arama yapmanıza olanak tanır.

Telefonunuza yüklenen en iyi sohbet uygulamalarından birini edinin ve asla bağlantıda kalma konusunda endişelenmenize gerek yok. Ve koronavirüs pandemisi bizi şahsen birlikte olmaktan alıkoymaya devam ederken, arkadaşlarınızla ve ailenizle iletişim halinde kalmak tam olarak yapmak isteyeceğiniz şeydir.

Hem Android hem de iPhone’lar için sohbet uygulamaları sıkıntısı yoktur, ancak en iyileri mesajlaşma, sesli ve görüntülü sohbeti birleştirir. Bazıları, hattın diğer ucundaki insanlarla oyun oynama yeteneğine odaklanırken, diğerleri resim değiştirmeyi kolaylaştırır. Hatta bazı sohbet uygulamaları işbirliğine ve üretkenliğe geçerek, insanların uzaktan çalışmak zorunda kaldıklarında iş arkadaşlarıyla bağlantıda kalmalarına yardımcı oluyor.

Telefonunuzdaki varsayılan sohbet uygulamaları – hem Apple hem de Google, sırasıyla iOS ve Android için kendi Mesajlar uygulamasını oluşturur – birçok özelliği bir araya getirir. Ancak farklı bir odak veya bazı özel yetenekler arıyorsanız, bunlar konuşmalarınızı farklı bir yöne çekmek için en iyi sohbet uygulamalarıdır.

Android ve iOS için en iyi sohbet uygulamaları

sinyal

İnsanların neden sinyalin en iyi chap uygulaması olduğunu düşündüklerini anlayabilirsiniz. Open Whisper Systems’ın özel mesajlaşma ve arama uygulamaları RedPhone ve TextSecure’un her ikisinde de katlanan Signal, uçtan uca askeri düzeyde şifreleme kullanan hepsi bir arada mesajlaşma ve sesli arama çözümüdür. Metin, ses, grup mesajları, medya ve ekler gönderebilirsiniz. Kullanım kolaylığı ve güçlü, açık kaynak, düzenli olarak denetlenen şifreleme, Edward Snowden ve diğer gizlilik savunucularının övgüleriyle güvenlik bilincinin gözdesi olmasını sağlar.

Bu sohbet uygulamasını denemekle ilgileniyorsanız, Signal’i kullanmaya başlama kılavuzumuza göz atın .

Ev partisi

Sohbet etmek her şey yolunda ve güzel, ancak bazen bir mesajlaşma uygulaması üzerinden arkadaşlarınızla bağlantı kurduğunuzda, bir eğlence ve oyun unsuru da istersiniz. Houseparty’nin sunduğu şey tam olarak budur, arkadaşlarınızla yüz yüze zaman geçirirken etkileşimli testler ve diğer oyunlar oynamanıza da izin veren bir görüntülü sohbet uygulaması.

Houseparty ile kesinlikle gençlere yönelik bir yönelim var, ancak diğerleri bu yerinde barınma çağında bağlantıda kalmak için uygulamayı buluyor ve kullanıyor. Arkadaşlarınız “evde” olduğunda – uygulamayı kullanırken ve temelde sohbet etmeye hazır olduğunda – bir uyarı alırsınız ve bir oyuna başlamak, uygulamanın penceresindeki zar simgesine tıklamak kadar kolaydır.

Houseparty, bir seferde 10 kişiyle sohbet etmenize izin verir ve bu, önceki sekiz sınırdan yukarı çıksa da, rakip uygulamaların sohbete izin verilen kişi sayısını artırdığı bir zamanda, yine de olumlu bir şekilde ayrıcalıklı hissettirir.

Viber

Mobil Sohbet 4

Viber’in kurulumu kolaydır ve bu en iyi sohbet uygulamasında yapılan bir dizi güncellemeden sonra çeşitli seçenekler sunar. Yine de genel fikir aynı kalıyor: Viber, girişiniz olarak telefon numaranızı kullanır ve uygulama, Viber kullanan kişileri bulmanıza yardımcı olmak için telefonunuzla senkronize olur. 

Diğer Viber kullanıcılarına ücretsiz olarak metin, çıkartma ve ifadeler, fotoğraflar, sesli ve görüntülü mesajlar göndermek için bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Viber Out özelliği, dünya çapında Viber olmayan numaraları ve sabit telefonları (ücret karşılığında) aramanıza olanak tanır. 

Viber, mesajlaşma performansını hızlandıran arayüz değişikliklerini başlattı ve 20 kullanıcıya kadar görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Kendi kendini imha eden bir mesaj özelliği – yalnızca orijinal olarak gizli sohbetlerde mevcuttur – metinlerinizin oyalanmasını istemiyorsanız tüm bire bir sohbetlere dahildir. 

Telgraf

Snowden sonrası dönem için bir mobil mesajlaşma uygulaması olan Telegram, tamamen güvenlik bilincine sahip kullanıcıları hedefliyor. Telegram, standart sohbetler için istemci-sunucu şifrelemesi ile hızlı, şifreli sohbet mesajlaşma özelliğine sahiptir. Güvenli Sohbet modu, yalnızca sizin ve istediğiniz alıcının okuyabilmesi için uçtan uca şifreleme sağlar. Hatta mesajları kendi kendini imha edecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Videoları, belgeleri paylaşabilir ve 200 kullanıcıya kadar grup sohbetlerine katılabilirsiniz.

Daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, Telegram’ın ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını açıklayan bir kılavuzumuz var .

Facebook haberci

Sohbet Sitesi

Facebook’un kullanıcı verilerine yönelik tutumu bazı kullanıcıları rahatsız ederken , Facebook Messenger en iyi sohbet uygulamaları arasında popüler bir seçim olmaya devam ediyor. İnsanların hizmete bağlı kalmasının iyi bir nedeni var: Messenger, Facebook’un geniş erişiminden yararlanarak sosyal ağdaki tüm arkadaşlarınıza mesaj göndermenize izin vermekle kalmıyor, Facebook da özellikler eklemeye devam ediyor. Örneğin geçen yıl, 50 kişiye kadar destekleyecek bir görüntülü sohbet özelliği olan Facebook Messenger Rooms’u başlattı . Messenger kullanıcıları artık bu uygulamayı başlatmak zorunda kalmadan Instagram’daki kişilerle sohbet edebilir.

Sürekli özellik akışına rağmen, Facebook Messenger daha önce olduğu gibi çalışır. Kullanıcılar Facebook üzerinden oturum açar ve GIF desteği ve fotoğraf ve konum paylaşımı gibi ekstra özelliklerle diğer kullanıcılara normal sohbet mesajlarının yanı sıra sesli mesajlar ve diğer Messenger kullanıcılarına sesli ve görüntülü aramalar gönderebilir. Ve Facebook, son zamanlarda işleri daha akıcı hale getirmeye vurgu yaparak Messenger’ın görünümünü sürekli olarak güncelledi.

Naber

WhatsApp, Facebook ailesinin bir parçası olabilir ve Facebook, mesajlaşma tekliflerini birleştirmeye çalışırken birçok Messenger özelliği ekliyor olabilir. Ancak WhatsApp, bunu ihtiyaçları için en iyi sohbet uygulaması olarak gören tutkulu bir kullanıcı tabanına sahiptir. Bu kullanıcılardan bazıları, WhatsApp’ın kişisel verilerle ilgili politikasını değiştirip sizi Facebook ile daha fazla veri paylaşmaya zorlamasından sonra diğer uygulamalara akın etti.

WhatsApp’a takılan kullanıcılar, WhatsApp kişilerine metin, fotoğraf, sesli ve kısa video mesajları gönderebilir. Uygulama, emoji ve WhatsApp kullanıcıları arasında tamamen şifrelenmiş mesajlaşma gibi araç setine sürekli olarak yeni özellikler ekledi. Messenger gibi, WhatsApp da 50 kişinin bir aramaya katılabileceği görüntülü sohbet özellikleri içerir.

Uygulamanın özelliklerinin çoğu hakkında WhatsApp’ın nasıl kullanılacağına ilişkin kılavuzumuzdan bilgi edinebilirsiniz , ancak yeni özellikler eklemek ve saldırılara karşı korunmak için uygulamayı güncel tuttuğunuzdan emin olun.

Gevşek

Üretkenlik ve ekip odaklı mesajlaşma uygulaması Slack; mesajlaşma, zamanlama, yönetim araçları ve uygulama entegrasyonu karışımıyla hem şirketler hem de sıradan kullanıcılar için bir hit oldu. Slack, cihazlar arasında senkronize edilen gerçek zamanlı mesajlaşma ile IM temel bilgilerinizi kapsar ve ayrıca dosya paylaşımı, doğrudan ve grup mesajlaşma araçlarını destekler. 

Ek olarak, uygulama, görev veya konu odaklı tartışmalar için hızlı bir şekilde alt gruplar oluşturmanıza olanak tanıyan bir sohbet kanalları sistemine sahiptir. Slack, iletişimlerinizi arşivleyerek eski mesajlar, kanallar ve paylaşılan dosyalar arasında arama yapmanızı sağlar ve bulut depolama, Asana, Zendesk ve daha fazlası gibi çeşitli hizmetlerle entegrasyonu içerir. 

Premium planlar, genişletilmiş dosya depolama ve daha iyi uygulama entegrasyonu gibi daha fazla özellik sağlar. Favori Slack ipuçlarımıza ve püf noktalarımıza göz atın . 

Microsoft Ekipleri

Mobil Sohbet Ve Cep Sohbet 1
Mobil Sohbet Ve Cep Sohbet

Şirketiniz Microsoft’un Office 365’inden zaten yararlanıyorsa, teknoloji devinin kendi üretkenlik odaklı mesajlaşma uygulaması olan Microsoft Teams ile de aynı şeyi yapabilirsiniz. 

Teams, temel grup mesajlaşma, sohbet kanalları ve organizasyon araçlarından görüntülü ve sesli aramalara ve dosya paylaşımına kadar zengin bir dizi özellik sunar. Tamamen aranabilir bir sohbet, özelleştirilebilir bildirimler, kurumsal güvenlik ve uyumluluk özellikleri ve tüm Office araç paketi ve çeşitli diğer hizmetler genelinde entegrasyon elde edersiniz. Ekipler için bir Office 365 hesabı gerekir.

Microsoft, sunumlar için dinamik bir görünüm ve bir çağrıya 1.000 kişinin katılması yeteneği de dahil olmak üzere, pandemi sırasında üretken kalmak isteyen kişilere yönelik bir dizi özellik eklemeye devam ediyor . Rakip Zoom da yüksek arama limitleri sunuyor, ancak bu hizmetten büyük bir toplantı eklentisine ihtiyacınız var.

Grup

Daha az resmi ve iş benzeri bir mesajlaşma ve işbirliği uygulaması için arkadaşlar, aile, çalışma grupları veya mahallenizdeki spor takımı gibi daha resmi olmayan gruplar için tasarlanmış bir grup sohbeti ve koordinasyon platformu olan Band’a göz atın. 

Kullanıcılar özel gruplar oluşturabilir ve arkadaşlarını davet edebilir, bir topluluk panosu aracılığıyla genel duyurular yayınlarken aynı zamanda daha odaklı özel sohbetler sağlayabilir. Grup üyeleri dosyaları paylaşabilir, fotoğraf albümleri oluşturabilir, anketlere katılabilir ve paylaşılan bir takvimle etkinlikleri koordine edebilir; bu da size günlük mesajlaşma ve grup koordinasyonu görevleri için sağlam bir araç seti sunar.

GroupMe

Adından da anlaşılacağı gibi GroupMe, grup konuşmalarını göz önünde bulunduran bir sosyal mesajlaşma uygulamasıdır. Bir kullanıcı hesabı oluşturduktan sonra, kolay solo ve grup sohbeti için telefon numaraları veya e-posta adresi aracılığıyla arayarak kolayca gruplar oluşturabilir ve kişileri ekleyebilirsiniz. 

GroupMe’nin özellik seti, sohbet penceresindeki URL içeriği önizlemelerinin yanı sıra emojiler, çıkartmalar ve GIF’ler ile temel bilgilerinizi kapsar. Akıllı telefonu olmayan akrabalar ve kişiler için SMS üzerinden grup sohbetleri için bile destek var. Sevdiğimiz güzel bir özellik, gruplarınızda paylaşılan fotoğrafları ve videoları takip etmenize yardımcı olan bir uygulama içi Galeri’nin eklenmesidir. 

WeChat

Ucretsiz Sevgili Bulma Sitesi
Ücretsiz Sevgili Bulma Sitesi

1 milyardan fazla kullanıcısı olan WeChat, erişimini küresel olarak çok popüler bir sohbet uygulaması haline geldiği Çin’in ötesine genişletmek istiyor. 

WeChat, kullanıcılara ücretsiz mobil sohbet, görüntülü ve sesli arama, grup sohbeti ve multimedya mesajlaşma (resim, video, ses, çıkartma vb.) sağlar. 500’e kadar kişi sohbetlere katılabilirken, Zaman Kapsülü özelliği size bir gün sonra kaybolan görüntülü mesajlar oluşturma olanağı sağlar.

Uygulama aynı zamanda yakınlarda sohbet edecek yeni insanları hızla bulmak için “Arkadaş Radarı”, “Yakındaki Kişiler” ve “Salla” gibi ilginç özellikler içerir. Sohbetlerinizi bileğinize taşımak istiyorsanız Android Wear ve Apple Watch uygulamaları da mevcuttur.

Hat

WeChat Çin için neyse, Line Japonya için de öyle. Ancak Line, şimdi dünya çapında 600 milyondan fazla kullanıcıya hizmet vermek için ana üssünün ötesine geçti. 

Line, canlı çıkartmalar ve konum paylaşımının yanı sıra sosyal ağ benzeri bir Zaman Çizelgesi sistemi ile birlikte sohbet, fotoğraf, video ve sesli mesajlaşma sağlayarak en iyi sohbet uygulamaları arasında yer alır. Uygulama, korkunç derecede büyük grup konuşmaları ve 200’e kadar katılımcıyla yapılan aramalar için desteğe sahiptir ve ayrıca cep telefonu ve sabit hat numaralarına ücretli uluslararası aramalar yapmak için bir düzenlemeye sahiptir. 

Ayrıca Line, kullanıcıların en sevdikleri markaları, ünlüleri ve resmi kanalları olan şirketleri takip etmelerini sağlar, böylece onlar hakkında en son haberleri alabilirsiniz. A Keep özellikleri, arkadaşlarınızla yeniden paylaşabilmeniz için belirli resimleri, mesajları ve videoları saklamayı kolaylaştırır.

anlaşmazlık

Discord, hem oyun içinde hem de dışında iletişim kurmak ve koordine etmek isteyen oyuncular için hızla en iyi uygulamalardan biri haline geldi. Güçlü sesli ve yazılı sohbet özelliklerine sahip Discord, kullanıcıların grup sunucuları oluşturmasına ve bunlara katılmasına ve tartışma konularını kolayca bölümlere ayırmak için adlandırılmış metin ve ses kanalları etrafında tartışma düzenlemesine olanak tanır. 

Kullanıcılar sesli sohbete katılabilir, metin ve fotoğraf mesajları gönderebilir ve kişileri için sunuculara kolayca davet bağlantıları gönderebilir. Oyuncular özellikle Discord sunucunuzun ses kanalında oyunu en fazla 10 arkadaşınıza özel olarak yayınlamanıza izin veren Canlı Yayın özelliğinin keyfini çıkaracaklar.

Discord ücretsiz olsa da, aylık 9,99 ABD doları Nitro aboneliği, animasyonlu avatarlar, özel emoji ve fotoğraflar ve dosyalar için genişletilmiş yükleme sınırları gibi premium özellikler sunar.

Snapchat

Mobil Sohbet keyfi

Snapchat, kendi kendini imha eden basit bir fotoğraf ve video paylaşım ve mesajlaşma uygulaması olarak en iyi sohbet uygulamaları sıralamasında yükseldi. Ancak yeni özelliklerin eklenmesi, Snapchat’in genç kullanıcılar arasında popüler kalmasına yardımcı oldu. 

Uygulamanın özünde, kullanıcılar birbirlerine, kaybolmadan önce yalnızca sınırlı bir süre için görünen fotoğraflar, kısa videolar veya mesajlar gibi Snap’ler gönderebilir. Ancak Snapchat, komik filtreler ve fotoğraf düzenleme araçları, daha gelişmiş bir hikaye paylaşım sistemi, bitmojiler ve uyarlanabilir sohbet gibi daha fazla özellik ekledi. Ve bu değişikliklerle bile Snapchat, hızla gelişen sosyal medya ortamında alakalı kalmasına yardımcı olan o belirsiz havalı hissini kaybetmedi. 

Skype

Microsoft’un Skype’ı en çok görüntülü ve sesli arama işleviyle tanınırken, uygulama aynı zamanda oldukça sağlam bir anlık mesajlaşma sistemine de sahip. Diğer Skype kullanıcılarına çevrimiçi olmadıklarında bile metin, fotoğraf ve hatta kısa video mesajları göndermenize olanak tanır. Ek olarak, cep telefonlarına ve sabit hatlara arama yapmak için Skype Kredilerini kullanabilirsiniz. 

Masaüstü ve mobil arasındaki platformlar arası işlevsellik, Skype’ın profesyonel sürümlerindeki iş dostu özellikler ve uygulamanın her yerde bulunabilmesi, zorlu mobil rekabet karşısında bile eski savaş atını alakalı kılmıştır. Microsoft, yapay olarak akıllı programların rezervasyon gibi görevleri yerine getirmesini sağlamak için çalıştığı için Skype’taki botların gücünü de artırmayı hedefliyor .

vokser

Voxer, diğer birçok en iyi sohbet uygulamasından daha ses odaklı bir yaklaşım benimsiyor ve kullanıcıların bir telsiz veya bas konuş cihazına benzer sesli mesajlar göndermesine olanak tanıyor. 

Kullanıcılar, mesajları uygulama içinde canlı olarak dinleyebilir veya daha sonra sesli posta gibi mesajları dinleyebilir; ayrıca metin, fotoğraf, video ve konum mesajları gönderip alabilirler. Uygulama, doğrudan mesajlaşmaya ek olarak, 500 kişiye kadar olan grupları ve Signal protokolünü kullanarak isteğe bağlı şifreli mesajlaşmayı destekler. 

Voxer ücretsizdir, ancak premium abonelik, sınırsız mesaj geçmişi, mesaj geri çağırma, grup sohbetleri için yönetici kontrolleri, eller serbest telsiz modu ve gürültülü ortamlar için ekstra yüksek Aşırı Bildirimler modu seçeneği gibi özelliklerin kilidini açar.

Tel

Mobil Sohbet Siteleri
Mobil Sohbet Siteleri

Avrupa firması Wire Swiss, Avrupa veri koruma yasalarıyla uyumlu, zengin özelliklere sahip kendi şifreli habercisini sunuyor. Wire, metin mesajları, sesli ve görüntülü aramalar için uçtan uca şifreleme, GIF’ler, ses ve video klipler, eskizler ve yerel ve Dropbox dosya paylaşımı desteği sunar. 

Uygulama aynı zamanda çok platformlu cihazlar arası senkronizasyon ve birden fazla hesap için destek sunarak kişisel ve iş iletişimlerini ayırmanıza olanak tanır. Wire, Signal’den ilham alan kendi Proteus şifreleme protokolünü kullanır ve kodu açık kaynaklıdır ve harici güvenlik denetimlerine tabidir. Wire’ın mobil ve web sürümleri ücretsizdir ve işletmeler için premium bir katman mevcuttur. 

bana hasır

Wickr Me, kullanıcıların diğer Wickr kişilerine özel, kendi kendini imha eden mesajlar (metin, fotoğraf, video ve ses) göndermesine olanak tanıyan ücretsiz bir uçtan uca şifreli mesajlaşma uygulamasıdır. 

Uygulama, güçlü şifreleme kullanarak ve coğrafi etiketler ve mesaj süreleri gibi meta verileri silerek kullanıcı gizliliğini ciddiye alır ve kullanıcılar, mesajların kendi kendini imha etmesinin ne kadar süreceğini yapılandırabilir. Uygulamaya dahil olan Secure Shredder, kurtarmayı önlemek için ekli dosyaları, mesajları ve diğer verileri güvenli bir şekilde silmenize bile olanak tanır. 

Güvenlik Wickr için bir gurur kaynağıdır; Hatta bir güvenlik açığını belirtmek için şirketle temasa geçen herkes için 100.000 dolarlık bir bug-ödül programı bile var .

üçlü

Threema, iletişimlerinizi korumak için NaCl kriptografi kitaplığını kullanan bir mobil uçtan uca şifreli mesajlaşma uygulamasıdır. Uygulamayı başlattığınızda, uygulamayı bir e-posta adresi veya telefon numarası ile ilişkilendirme seçeneği ve kullanıcı doğrulaması için mevcut olan taranabilir QR kodları ile tamamen anonim olarak kullanmanıza izin veren benzersiz bir Threema ID anahtarı oluşturur. 

Threema, şifreli metin, ses, resim ve video mesajlaşma gibi olağan mesajlaşma özelliklerine ek olarak, dosya paylaşımı (dosya başına 20MB), grup mesajlaşması ve arkadaşlardan ve kişilerden geri bildirim almak için bir yoklama sistemi içerir.

Bir başka yazı ve makalemizde görüşmek üzere esen kalın…

Bir önceki yazımız olan Türkiye'de Yerli En İyi 10 Sohbet Sitesi başlıklı makalemizde En İyi Sohbet Sitesi, Sohbet ve sohbet chat hakkında bilgiler verilmektedir.


Yazar: UzmanYazar

Görüntüleme: 107 defa

Kategori: Sohbet

Yayınlanma Tarihi: 30 Haziran 2021

Cevap bırakın