SOHBET ETMENİN MUTLULUĞU


Sevgili dostlar ve değerli arkadaşlarımız size bu yazımızda Sohbet etmenin mutluluğunu ve Mutlu olmak için neler yapmak gerekir onları görelim.

İnsanlar sevdikleriyle arkadaşlarıyla dostlarıyla değer verdikleriyle esiyle sohbet ederek beraber sevdikleriyle güzel vakit geçirerek her anını keyifli ve mutlu hale getirmek için ufak tefek şeylerle mutlu olmasını bilmektedir. Bazı insanlar sevdikleriyle sinemaya giderek kimisi saatlerce telefonlardan bilgisayarlardan kameralı ve görüntülü sohbet ederek kimisi sevdikleriyle beraber yürüyüş yaparak kimisi sevdikleriyle sesli bir şekilde sohbet ederek mutlu olurlar.Bu da şu anlama geliyor. İnsan sevdikleri yanındayken en ufak şeylerle bile mutlu olmasını bilir.Gözleri başka şeyleri görmez ve büyük hayaller peşinde koşmazlar.

İnsanlar vakitlerini mutlu ve keyifli güzel bir şekilde geçirebilmemiz için şunları yapmak gerekir.

  • Yaşadığımız her anın kıymetini bilmek ve bulunduğumuz şuan ki durumdan şikayet etmemeliyiz
  • Yaşadığımız kötü olumsuzluklarda hemen karamsarlığa kapılıp surat asıp bir köşede oturmamalıyız.Kötü olaylardan bile ders çıkarıp onları olumluya çevirerek bizleri mutlu edecek şeylere odaklanıp bizi mutlu edecek şeylere yönelmeliyiz
  • En ufak şeylerden bile mutlu olmalıyız ve mutlu olmayı bilmeliyiz. Çünkü bizim yerimizde olmak isteyen bir çok insan vardır.Bazı insanlar mutlu olmak ister ama beceremezler neden derseniz bazı insanlar büyük hayaller pesinde koşarlar.Ve bu hayaller gerçekleşmeyince hayal kırıklığına uğrarlar
  • Birbirini seven insanlar sevdiği insanın sesini duyduğu an bile yüzünde bir mutluluk ifadesi belirir sohbet ederken heyecanlanır ve heyecandan ne söyleyeceğini bilemez. Sohbet etmek seven insanları bile mutlu etmeye yeter.Hatta bazı insanlar sevdikleriyle muhabbet ederken bile çok mutlu olurlar.İnsanlar bazen maddiyattan önce sadece manevi güzelliklere önem verirler.Maddiyat birbirini seven insan için önemli değildir. Manevi güzellikler onlar için her şeyin üstünde gelir.Örneğin birbirini seven bir çift en çok birbiriyle sohbet etmek vakit geçirmek iyi ve kötü olumsuzlukları bile beraber atlatırlar.Birbirlerine destek olmak sorunlara beraber çözüm bularak birbirlerinin iyi ve kötü günlerinde yanında olarak hiç yalnız bırakmamaktadır ve bu şekilde mutluluğu yakalamaktadır.

Bir önceki yazımız olan Muhabbet başlıklı makalemizde Muhabbet hakkında bilgiler verilmektedir.


Yazar: RedLine

Görüntüleme: 92 defa

Kategori: Sohbet

Yayınlanma Tarihi: 23 Şubat 2019

Cevap bırakın