SİVAS CHAT


Sevgili arkadaşlarımız ve değerli dostlarımız bu yazımızda size Sivas Coğrafi özellikleri ve Sivas Chat Muhabbet sohbet odaları hakkında yazımı paylaşacağım

Sivas İç Anadolu’nun doğusunda yer alan, Anadolu’daki tarihi İpek Yolu güzergahlarının kesiştiği bir yerde konumlanmış ve ünlü Kral Yolunun da geçtiği büyük bir ilimizdir. Sivas tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, kaplıcaları ile turistlere ilginç tatil olanakları sunmaktadır. İç Anadolu’nun yüksek platoları üzerinde başlayan ve doğuya doğru yükselen il alanı; kuzey, doğu ve güneydoğuda dağlık ve sarp bir kesimle son bulmaktadır. Sivas ilinin büyük bir kesimi yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve karlı geçen karasal İç Anadolu ikliminin etkisinde kalmaktadır. Fakat kuzeyde Karadeniz, doğuda Doğu Anadolu yüksek bölge ikliminin etkileri bulunmaktadır. Sivas ilinin ilçeleri; Akıncılar, Altınyayla, Divriği, Doğanşar, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Koyulhisar, Suşehri, Şarkışlı, Ulaş, Yıldızeli ve Zara’dır.

Sivas’ın karasal bir iklimi vardır. Kışları soğuk ve sert geçer, genelde kış aylarında bol kar yağışı görülür ve ortalama 3-5 ay karla örtülüdür. Yazları sıcak ve kurak, ilkbahar ve sonbahar ayları yağmurlu geçer. Her ne kadar kışlar soğuk geçse de, ilin Kuzey bölümünde, “Koyulhisar ve Suşehri ilçelerinde” karasal iklimden tipik Karadeniz iklimine geçiş görülür. Bu bölgelerde, iç kesimlere göre havalar ılık geçer.

Sivas insanları cana yakındır, iyi muhabbet eder Muhabbet etmeyi konuşmayı çok severler. Çok muhafazakar değillerdir. Keyiflerine aşırı düşkünlerdir. Hoşlarına giden ne varsa onu yapmaya çalışırlar. Vakitlerini kendilerini mutlu edecek şeylerle ilgilenirler. Örneğin Sivas insanların bazıları yemek yapmayı seviyor yemek yaparken mutlu oluyor. Bazıları da sevdikleriyle sohbet etmeyi sevdikleriyle vakit geçirmeyi yürüyüş yapmayı gezmeyi çok sever.

Sivas insanlarının sohbet etmeyi çok sevmesinden ve bundan mutluluk duymasından dolayı Sivasın yetişkinleri geçleri her yaştan insanlar Sivas chat sohbet muhabbet odalarını girip sohbetlerini buralarda etmektedir. Hatta çevresinden eşini dostunu arkadaşını da bu Sivas Chat muhabbet sohbet odalarına davet etmektedir.

Bir önceki yazımız olan TEKİRDAĞ SOHBET SİTESİ başlıklı makalemizde TEKİRDAĞ SOHBET SİTESİ hakkında bilgiler verilmektedir.


Yazar: RedLine

Görüntüleme: 103 defa

Kategori: Şehir Sohbet

Yayınlanma Tarihi: 22 Şubat 2019

Cevap bırakın