DÜNDEN BUGÜNE İLETİŞİM YOLLARI


Sevgili okurlarımız ve değerli dostlarımız bu yazımızda size Dünden bugüne iletişim yolları nelermiş bir görelim

Muhabbet insanların birbirleriyle anlaşabilmesi birbirlerini daha yakından tanıyabilmesi birbirleriyle vakit geçirebilmesi için öncelikle muhabbet edip diyalog kurması sohbet etmesi gerekmektedir. Şöyle bir atasözümüz de vardır. İnsanlar konuşa konuşa anlaşır sözü çok bir sözdür.

Eski zamanda insanlar birbirleriyle anında iletişim kurması iletişime geçmesi imkansızdır. İnsanlar eski zamanlarda sevdiklerine arkadaşlarına dostlarına telgraf ve mektup yazarak haberleşiyorlardı. Mektup yazıp yolladıktan sonra mektuplara cevabın gelmesi için bekliyorlardı. Bazen cevabın gelmesi 1-2 ayı buluyor birbirlerine çok zor şartlarda ulaşamıyorlardı. Telgraf ve mektuplardan sonra normal evlerde kullanılan telefonlar cıktı ve insanlar sevdikleriyle arkadaşlarıyla normal telefonlardan aradığı kişinin numaralarını çevirerek seslerini duyarak sohbet eder birbirlerinden haber alırlardı.Eski dönemde kullanılan araçlar gibi birbirlerinden haber almak 1-2 ay gibi uzun bir süre beklemiyorlardı Ne zaman haber almak konuşmak istese normal telefonlardan arayarak ulaşırlardı.

Daha sonra cep telefonları icat edildi Herkesin eline cep telefonları geçti ve insanlar sevdiklerine her an her saniye ulaşabilmesi için cep telefonlarından aramalar yapılarak seslerini duyarak birbirlerine en kısa sürede ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Daha sonra Dokunmatik cep telefonları İnternet bilgisayarlar tabletler icat edildi ve teknolojinin baya ileriyi gittiğini ve zaman geçtikçe büyüyüp gelişme gösterdiğini görmekteyiz.

Şimdiki zamanda insanlar teknolojin son icatlarını kullanarak her an her saniye birbirlerine ulaşıyorlar.Hatta saatlerce cep telefonlarından seslerini duyarak sohbetlerini yapmaktadır. insanlar eskiden İnternet nedir bilmezken kullanmasını bilmezken şimdilerde herkesin ellerinde son model dokunmatik cep telefonlarından bilgisayarlardan tabletlerden İnternet sitelerine girip saatlerce İnternet ortamlarında vakit geçirmektedir.

Bir önceki yazımız olan Muhabbet Odaları başlıklı makalemizde Muhabbet Odaları hakkında bilgiler verilmektedir.


Yazar: RedLine

Görüntüleme: 80 defa

Kategori: Sohbet

Yayınlanma Tarihi: 22 Şubat 2019

Cevap bırakın