ARSUZ SOHBET SİTESİ


Değerli dostlarımız ARSUZ SOHBET SİTESİ olarak simdi size Arsuz’un her yönden güzelliklerini anlatacağım.

Arsuz ilçesi, tarihi boyunca; Rhosus, Rhopolis, Port Panel, Kabev, Arsous ve bugünkü adı olan Arsuz isimlerini almıştır. Arsuz’da ilk yerleşim çok eskilere dayanmaktadır. Ancak bilinen tarihi Selevkoslarla başlamaktadır. Arsuz, M.Ö. 300 yıllarında Makedonya Kralı Büyük İskender’in generallerinden Selevkos I. Nikator’un, M.Ö. 64 yılında Roma’nın,M.S. 638 yılında Arapların, M.S. 969 yılında Bizans’lıların ve 1268 yılında ise Memlüklüler’in egemenliği altına girmiştir. Arsuz,Bizans ve Roma dönemlerinde çok önemli bir liman ve yerleşim yeri konumundaydı. Bu dönemlere ait tarihi bir bölümü günümüzde mevcut olup, askeri bölge içerisinde bulunmaktadır.Arsuz,12 Kasım 2012’de 6360 sayılı kanun ile İskenderun’a bağlı bucak iken ilçe oldu.

Arsuz ilçesi,coğrafi konum ve yüzölçümü bakımından Hatay’ın 4.büyük ilçesi konumunda bulunmaktadır. Arsuz,462km²alana sahiptir. Arsuz ilçe topraklarının doğusunda Amanos dağları, batısında Akdeniz ve ortasında Arsuz ovası bulunur. Ayrıca Arsuz; kuzeyde İskenderun, kuzeydoğuda Belen,doğuda Antakya ve güneyde Samandağ ilçeleriyle komşudur. Aşağıkepirce köyünden başlayan Arsuz ilçesinin sınırı sahil şeridine takiben Kale köyüne kadar uzanır. İlçe topraklarının sonlandığı noktanın karşısında Samandağ ilçesinin Keldağı vardır. Arsuz ilçesinin 40 kilometre uzunluğunda kıyı şeridi bulunmaktadır.Bu bakımdan Hatay’ın en uzun kıyı şeridine sahip 2.ilçesi konumundadır.

Arsuz’un sıcak ve ılıman iklime sahip olması Arsuz insanlarının sohbet etmeye çok düşkün olması da gözlerden kaçmamaktadır. Arsuz insanlarının da sıcak samimi cana yakın misafirperver sadık güvenilir bireyler olduklarından Arsuz’un sıcaklığı Arsuz’un insanlarına yansımaktadır.

Arsuzun tarihi güzellikleri sahil kıyı kesimi ve tatil beldeleriyle insanların gezip göreceği ve son derece memnun kalacağı harika bir güzelliğe sahiptir.Arsuz’un sahili ve kıyı kesimi Bodrum ve Çeşmeden farksızdır.Arsuzun tatil beldelerini ve sahili gezip görmeden karar vermeyiniz.

Arsuz’un insanları sohbet etmeyi sevdikleriyle vakit geçirmeyi dertlerine ortak olmayı onları dinleyerek çözüm yolları bulmayı her zaman bir amaç haline getirmiştir. Arsuz insanlarının sohbet etmeyi çok sevdiği gözlerinden konuşmalarından kendini belli etmektedir.

Bu yüzden Arsuzluların vazgeçilmez sohbet sitesi Arsuz sohbet sitesidir. Arsuz sohbet sitesi dışında Arsuz’da şu sohbet siteleri de vardır. Arsuz Mobil sohbet sitesi,Arsuz sesli sohbet sitesi ve Arsuz kameralı sohbet sitesi Arsuz seviyeli sohbet sitesi ve Arsuz ücretsiz Sohbet sitesidir

Bir önceki yazımız olan SİVAS CHAT başlıklı makalemizde SİVAS CHAT hakkında bilgiler verilmektedir.


Yazar: RedLine

Görüntüleme: 121 defa

Kategori: Şehir Sohbet

Yayınlanma Tarihi: 23 Şubat 2019

Cevap bırakın