Ağrı Sohbet


Ağrı şehrimiz soğuk şehrin sıcak insanlarının olduğu bölgedir.Ağrı ilimiz türkiyenin,Doğu anadolu bölgesinde bulunan bir ilimizdir.

Ağrı ilimizin nüfus sayısı 539.657’dir.

Teknolojik gelişmeler ve bilimin ışığında giderek değişen dünya ve insan düzeni bağlamında kendini şehirlerimizin açtığı mobil cihazlarla internetteki sohbet odalarına bıraktı.

Günümüzde dünyada olduğu gibi,türkiyede bulusan insanlar Ağrı sohbet odalarında da tüm diğer odalardada gelişmelerle sonuçlandırılmıştır.

Evet değerli okuyucularımız gelelim Ağrı sohbet odalarının güzeliklerinden bahsetmeye.

 Ağrı ilçeleri hangileridir,diye soruyla baslayalım ve bağsetmiş olalım.Ağrı ilinde toplam 8 ilçe bulunmaktadır.

  • Diyadin
  • Doğubayazıt
  • Eleşkirt
  • Hamur
  • Merkez
  • Patnos
  • Taşlıçay
  • Tutak

Arazinin volkanik oluşu, yağışların az, ısının çok düşük olması sebebiyle dağlar ve ovalar çıplaktır. Arazinin % 20’si mer’a ve otlak olup % 80’i ekime elverişli değildir. Su kenarlarında, söğüt ve kavak ağaçlarına rastlanır. 

Kara ikliminin özelliklerini gösterir. Kışlar çok sert geçer, Türkiye’de en soğuk gün Ağrı’da 13 Ocak 1940’ta -43,2° olmuştur. Yazları sıcaktır, +39,9° olduğu olmuştur. İlk ve sonbahar kısa sürer. Türkiye’nin en soğuk ve en uzun kışı Ağrı’da geçer. Senenin 115-125 günü karla kaplıdır. Yağmur azdır, daha çok kar yağar. Yıllık ortalama yağış, 328-545 mm’dir.

Ağrı sohbet odalarında insanlarla konusmak nilgi edinmek,onlarla iletişime gecmek çok daha kolay oldu.Ağrı sohbet odalarında insanların sohbetiyle bunu mobil sohbetle yaşabilirsiniz.

Ağrı sohbetimizin güzelliklerinden bağsederken ağrı sehrimizin yemek lezzetlerinden de bahsetmiş olalım.

Ağrı’nın Meşhur Lezzetleri Ağrı, et yemekleri ile ünlü olan bir şehrimizdir.Doğu Anadolu Bölgesi ekonomik gelirini genellikle hayvancılıktan elde eder. Dolayısıyla kırmızı et üretimine bağlı olarak tüketimi de yaygın olan bir besin kaynağıdır. Bu durum Ağrı yöresinde, daha çok kırmızı etten yapılan yemeklerin meşhur olmasını sağlamıştır. 

Abdigor Köftesi,Goşteberg Et,Selekeli (Saç Kavurma),Ayranaşı,Alabalık,Pişi (Bişi) Erdek,Kete,Haşıl,Hengel,Erişte,Kuymak,Beyaz Bal,gibi güzel yemekleri vardır.

Ağrı sohbet odalarına her yastan insanlar gelmektedir.Ağrı ilimizdeki insanlar havasından suyundan biraz serttir ama,sohbetleri bir o kadar da sahiplenicidir.

Ağrı sohbet odalarında hem sesli hemde görüntülü iletişime sahip olabilirsiniz.Ağrı sohbet odalarında oyunlar oynayıp eğlenebilirsiniz,müzikler dinleyip eşlik edebilirsiniz.

Ağrı sohbet odalarındaki güzelliklerimizden bağsetmişken,velhasıl kelam,Ağrılı insanların içten samimi yapısıyla,sohbet odalarına giren herkese kucak açmışlardır.Yerli ve yabancı insanların bol olduğu Ağrı sohbet odalarına girmek onlarla tanışmak istemez misiniz?

O zaman bir “Selam” yazıp sizlerde sohbet eşliğinde bulunabilirsiniz,O zaman ne bekliyorsunuz…

Bir önceki yazımız olan ELAZIĞ SOHBET MUHABBET ODALARI başlıklı makalemizde Elazığ Sohbet, Elazığ Sohbet odaları ve Elazığ Sohbet siteleri hakkında bilgiler verilmektedir.


Yazar: Çiğdem

Görüntüleme: 105 defa

Kategori: Şehir Sohbet

Yayınlanma Tarihi: 24 Mart 2019

Cevap bırakın